Medarbetare

Barry Franks

Barry Franks​

Partner,
European Patent Attorney,
Authorised Patent Attorney (SE)

Barry Franks

Barry är patentombud auktoriserat inför det europeiska patentverket och det svenska patentverket. Han har en civilingenjörsexamen från Universitetet i Bath med inriktning mot mekanik.

Sedan han började arbeta med immaterialrätt 1983 har Barry byggt upp en bred erfarenhet som omfattar nästan 10 år som granskare vid European Patent Office i Haag, Nederländerna, 7 år som patentrådgivare vid GE Healthcare i Sverige och Storbritannien, och över 15 år som patentombud på patentbyråer i Sverige.

Barry har, förutom att utarbeta och hantera patentansökningar inom det mekaniska området (allt från krockkuddar till kromatografisystem) specialiserat sig på invändningar och närvarar ofta vid muntliga förfaranden vid EPO på uppdrag av klienter. Barry har också erfarenhet av att utarbeta due diligence, intrångsundersökningar och ogiltighetsutlåtanden.
Barry har föreläsat om immaterialrätt vid det svenska patentverket (PRV), Svenska IP-akademin och över hela världen på konferenser och seminarier i bland annat Kina, Hong Kong och Indien.

Scroll to Top